Kako početi sa korišćenjem eteričnih ulja?

Start paket je pažljivo osmišljena wellness kutija uz pomoć koje možete napraviti veliku promenu u svom domu. Iznad svega ćete izbaciti skoro sve toksične proizvode koji dokazano negativno utiču na nas i naše okruženje – mirišljave sveće, raspršivače sa veštačkim mirisima, osveživače prostorija, sredstva za čišćenje, omekšivače, praškove i drugu hemiju koju udišete na dnevnoj bazi, a uz to ćete radeći na imunitetu pružiti veliku podršku celom svom organizmu: emocijama, disajnim putevima, mišićima, probavnom sastavu...

Transformacija doma u zdravu životnu oazu nije jednostavan i lak proces i nekako sam od početka znala da sa jednim ili dva ulja neću uspeti da svoju zamisao sprovedem u delo. Želela sam da pozitivno utičem na ceo svoj organizam, jer čak i kao laik znam da jedno povlači drugo. Ukoliko sredim imunitet, srediću i kožu, ukoliko pomognem emocijama, pomoći ću i probavnom sistemu u telu, itd. Ovo je jedan od razloga zašto je Start paket bio moj izbor, a pored toga dobila sam i garanciju na difuzer, što je meni kao korisniku bilo izuzetno bitno. Ovde dolazimo do saznanja da se prava eterična ulja mogu korititi na više načina.

Udisanjem - stavljanjem nekoliko kapi ulja u difuzer koji će ih u vidu pare raspršiti u vazduh kao najsitnije molekule koji kroz disajni sastav već nakon dvadesetak minuta dopiru do svih ćelija u našem organizmu. U principu su sva ulja koncetrovana, intezivnog mirisa te ih je lakše udisati uz pomoć pare.

Topikalno - primenom na koži. Da biste ih naneli na kožu bitno je da budete sigurni da je ulje 100% čisto bez dodatka sintetičkih primesa, i zbog njegove jačine potrebno ga je razrediti u baznom ulju i to u određenim razmerama.

Oralno - gutanjem. Ovaj način ne preporučujem osim ukoliko se radi o ulju na kojem je tačno naznačeno da je moguće upotrebiti ga tako, a u tom slučaju treba biti strogo pravilno razređeno.

Posle svega navedenog jasno je zašto je izuzetno važno koristiti isključivo čista vrhunski kvalitetna eterična ulja. Upravo iz tog razloga je moj izbor pao na Young Living kompaniju i njihove proizvode, što zbog Sead to Seal standarda, što zbog transparentnosti informacija u svakom pogledu.